(klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Hearing Cloud

2016

Hearing Cloud is ontstaan uit een gevoel van zoveel verbindingen, vele media, maar is er wel echt contact tussen de mensen? Luisteren ze nog naar elkaar?

Wensrots

2016

De Wensrots is is geen rots maar een suggestie. De rots verzonken in de vloer.

Wishing Well Eroded

2016

De rotsen, met dubbele bedoeling 'Wishing Wells' genoemd, heb ik gemaakt vanuit het idee dat iedereen op een bepaald moment iets zou willen veranderen, iets naar zijn/haar hand zou willen zetten. De onpeilare diepte in wonderlijke kleur in een versteende poel geven een dubbel gevoel. Want het water is geen water en wensbronnen daar geloven we al heel lang niet meer in. Dit is een versie op doek, waar het omsloten water weer uitbreekt, randen tot filigraan uitspaart. Water is altijd in beweging, mensen ook. We bewegen en veranderen, breken uit en passen ons weer aan. Zo ook het pad dat we lopen.

Digging deep

2015

Digging deep is de titel van een volgend werk uit de serie Wishing well. Een rivier of bron breekt hier de oever van een meer en laat het water wegvloeien. Water geeft en water neemt. Hoe is het gebeurd en hoe zal het landschap hierdoor veranderen?

Dronken Kust

2015

Hoeveel water kan land absorberen?

Krater van Kant II

2015

Schoonheid van vergankelijkheid
 

Onder IJs II

2015

Smeltend ijs

Wishing Well I

2015

Wensbron in geel-rode Serpentijn
 

Wishing Well II

2015

Wensbron in Galastone

Wishing Well- Overflow

2015

Voor de serie Wishing Well heb ik het doek verwisseld voor natuurlijke materie, stenen, kleine rotsen. Dit om een duidelijke vorm te kiezen voor een oud gebruik, maar waar de gedachte nog steeds onder ons leeft. Het wensen. De kleuren die je onder het wateroppervlak ziet werken vervreemdend, zijn vaak onnatuurlijk helder en fel. Ons verlangen naar het ongrijpbare.
 

Wishing Well - plateau

2015

Borrelend oppervlak, de rots in beweging.

Zinderend Blauw

2015

Dunne aardkorst

Dronken Land

2014

Een nieuwe serie van werken van het land waar ik woon en leef. Een verkenning van Nederlandse watergronden. Het werk Dronken land is gebaseerd op het Zeeuwse Verdronken Land van Saeftinghe gelegen aan de Schelde. Dit landschap is sterk onder invloed geweest van de zee. De geschiedenis vertelt ook verhalen van mensen die zich hier door de eeuwen heen hebben geprobeerd te vestigen.

Met de stroom mee- Rotterdam

2014

'Met de stroom mee' is een serie die ik wil maken over landschappen waar water een belangrijke speler is in het vormen van een landschap. Een nederzetting aan het water wat door mensenlijk ingrijpen uitgroeit tot een wereldhaven. Beheersing en herleiding van waterwegen om een gebied bewoonbaar te maken. Ik heb de vrijheid genomen om een stad als een gestructureerde erosie weer te geven.

Onderhuids

2014

Een krachtspel onder de huid. Dit werk gaat over gevoelens die een weg zoeken.

Wishing Well

2014

Wishing Well gaat over geven en nemen. 

Ammoniet

2013

Van de serie: Schatten uit het asfalt. Zie tekst bij Trilobiet.

Ammonieten

2013

Van de serie: Schatten uit het asfalt. Zie Trilobiet.

Cascade II

2013

Stromend water.
 

Hidden Treasure

2013

HIdden treasure is onststaan vanuit het idee over begin van leven

Trilobiet

2013

Schatten uit het asfalt. Fossielen van trilobieten en ammonieten die hun weg terug vinden naar het oppervlak van de aarde. Uit een aantal natuurlijk asfaltmeren (zoals bv. Pitch Lake, Trinidad) zijn al veel prehistorische dieren naar boven gekomen. Mijn idee van fossielen uit het asfalt komt als een reactie op de gestructureerde, planmatige wereld om mij heen. Een serie werken met een kwinkslag. Het natuurlijk fenomeen van asfaltmeren, maakt het ook weer realistisch dat er fossielen uit de diepte naar boven komen.