Een interessant gegeven is dat er ook mensen leven te midden van een ontembare natuur. Dat er naast een vulkaan eten bereid wordt, door het in de hete grond te laten garen, of dat er in geisermeren welness wordt aangeboden.

uit 2007 tot 2016 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Wishing Well Eroded

2016

De rotsen, met dubbele bedoeling 'Wishing Wells' genoemd, heb ik gemaakt vanuit het idee dat iedereen op een bepaald moment iets zou willen veranderen, iets naar zijn/haar hand zou willen zetten. De onpeilare diepte in wonderlijke kleur in een versteende poel geven een dubbel gevoel. Want het water is geen water en wensbronnen daar geloven we al heel lang niet meer in. Dit is een versie op doek, waar het omsloten water weer uitbreekt, randen tot filigraan uitspaart. Water is altijd in beweging, mensen ook. We bewegen en veranderen, breken uit en passen ons weer aan. Zo ook het pad dat we lopen.

Digging deep

2015

Digging deep is de titel van een volgend werk uit de serie Wishing well. Een rivier of bron breekt hier de oever van een meer en laat het water wegvloeien. Water geeft en water neemt. Hoe is het gebeurd en hoe zal het landschap hierdoor veranderen?

Krater van Kant II

2015

Schoonheid van vergankelijkheid
 

Met de stroom mee- Rotterdam

2014

'Met de stroom mee' is een serie die ik wil maken over landschappen waar water een belangrijke speler is in het vormen van een landschap. Een nederzetting aan het water wat door mensenlijk ingrijpen uitgroeit tot een wereldhaven. Beheersing en herleiding van waterwegen om een gebied bewoonbaar te maken. Ik heb de vrijheid genomen om een stad als een gestructureerde erosie weer te geven.

Wishing Well

2014

Wishing Well gaat over geven en nemen. 

Cascade II

2013

Stromend water.
 

Kookpot II

2013

Werk gebaseerd op eerste versie van Kookpot uit 2007. Contrast hitte en koude in kleur.

Delta

2012

De rivier die terugstroomde naar de bron.

Jacuzzi II

2009

Bron in vulkanisch gesteente

Jacuzzi

2007

We zoeken naar een balans in ons streven om een wereld te creëren waarin we leven in comfort. Tegelijkertijd willen we onze wereld niet vervuilen of kapotmaken. Dit werk Jacuzzi is geïnspireerd door de mensen van Sao Miguel (Azoren) waar ze de heet water bron gebruiken om de grond ernaast te gebruiken voor het bereiden van eten. (Zie ook Kookpot). Het water zelf gebruiken ze ook vanwege het feit dat het rijk is aan gezonde mineralen. Voor mij is een bron een symbool van oorsprong van water zelf.

Kookpot

2007

Kookpot is onstaan uit het gegeven dat er mensen dichtbij een vulkaan hun eten bereiden.